Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 634
powered by social2s

Ως Σύλλογος Γονέων του γυμνασίου Κουνουπιδιανών θα θέλαμε να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από μαθητές και συγκεκριμένα για το πλέον δημοφιλές στα παιδιά Instagram.

Καλούμε τους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη τους, ελέγχοντας το μέσο αυτό και ενημερώνοντας τα παιδιά για τις συνέπειες των τυχόν λάθος πράξεων τους. Η ενασχόληση με το διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά σε ανηλίκους άνω των 13 ετών, απέναντι στους οποίους ο νόμος είναι αυστηρός. Οι έφηβοι δεν έχουν πολλές φορές την ωριμότητα να χειριστούν με σύνεση το μέσο αυτό, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά φαινόμενα διαδικτυακού μπούλινγκ προς άλλα παιδιά ή ακόμα και εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη των γονιών να καθοδηγούν, και να βάζουν όρια στα παιδιά τους. Η τιμωρία από το σχολείο είναι θεμιτή και την στηρίζουμε αλλά συγχρόνως θεωρούμε ότι δυσκολεύει τις καλές σχέσεις μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο στόχος μας καλό θα ήταν να είναι τα παιδιά μας να εκπαιδευτούν ώστε να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους και να ωριμάσουν ψυχοσυναισθηματικά. Αυτό ξεκινά πρώτα μέσα στην οικογένεια και χρειάζεται να συνεχίζεται φυσικά και στο σχολείο. Καλό θα ήταν να προλάβουμε αυτά τα φαινόμενα στην αρχή τους ώστε να τα αντιμετωπίσουμε πριν γιγαντωθούν. Για αυτό οργανώνουμε ομιλία-συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό, και ζητάμε την βοήθειά σας, τις ιδέες σας, την παρουσία σας για ένα θέμα που αφορά όλους μας.