Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 225
powered by social2s

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες  

«Επιστροφή στα θρανία» λοιπόν! Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, με την ελπίδα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ομαλή. Στον βαθμό που η αβεβαιότητα γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας είναι πάντα ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας, όλοι μας, ωστόσο, πρέπει να συνδράμουμε ώστε η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία να είναι όσο το δυνατόν ασφαλής.

Γι’ αυτό η τακτική, συνεπής και κυρίως ειλικρινής διενέργεια των τεστ αυτοελέγχου (self test) στα παιδιά μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης διδασκαλία, όπως και η σωστή χρήση της μάσκας. Δεν είναι δικαίωμά μας η έκθεση των παιδιών μας και των συμμαθητών τους στον κίνδυνο, ενώ μπορούμε να προστατέψουμε και να προστατευθούμε. Πάντα φυσικά υπάρχει το τυχαίο και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος, αλλά ό,τι εξαρτάται από εμάς τους γονείς, αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσουμε. Και, τώρα, για μια ακόμη φορά θα πρέπει να επιδείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη και αλληλεγγύη προστατεύοντας τα παιδιά μας και κυρίως υποστηρίζοντας την επανένταξή τους πια στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο. Αν αξιώνουμε σήμερα από την κοινωνία μας την αξία του ανθρωπισμού, τότε ας διδάξουμε στα παιδιά με το δικό μας παράδειγμα την κοινωνική ευθύνη.          

Είναι ίσως η πλέον κατάλληλη στιγμή, όσοι από εμάς δεν το πράξαμε ήδη, να σκεφτούμε, επίσης, σοβαρά, τον εμβολιασμό των παιδιών μας, συμβουλευόμενοι τον παιδίατρό μας. Σε κάθε περίπτωση, φυσικά, ο εμβολιασμός τους είναι προσωπική απόφαση τής κάθε οικογένειας. Ας μην τον απορρίπτουμε όμως εκ των προτέρων.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε αθόρυβα και κάπως αόρατα, στο μέτρο του εφικτού λόγω των ειδικών συνθηκών να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας και την αποστολή μας. Σε συνεργασία με τον διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Αργυρίου, και τον Σύλλογο Διδασκόντων από την πρώτη φάση αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε τη λειτουργία του σχολείου υπό συνθήκες πανδημίας. Για όλα αυτά, θα μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε από κοντά στην επικείμενη γενική μας συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στην αυλή του Σχολείου μας. Σας περιμένουμε όλους!

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

* *Στον ιστότοπο του Σχολείου μας μπορεί να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύλλογο.