Παρουσίαση από τον Διευθυντή του Σχολείου.

Η σημερινή εκδήλωση, η οποία συνδυάζει την έκθεση βιβλίου με την ομιλία ? συζήτηση με τον εκπαιδευτικό και λογοτέχνη κ. Κακατσάκη Βαγγέλη, εντάσσεται σε μία σειρά πρωτοβουλιών του σχολείου μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που έχουν σκοπό   να προβληματίσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή γενικότερα αλλά και  να αναδείξουν την αξία του καλού εξωσχολικού βιβλίου.

Έτσι έχει προηγηθεί εκδήλωση με θέμα: <<Ασφαλές διαδίκτυο: Προστασία των εφήβων από τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου>>, ώστε το διαδίκτυο να χρησιμοποιείται με σύνεση και να ακολουθούμε τους κατάλληλους ηλεκτρονικούς δρόμους.

Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε στο Σχολείο μας τον κ. Κακατσάκη Βαγγέλη, τον κατάλληλο άνθρωπο για να αναπτύξει το θέμα: <<Το βιβλίο όπως το βλέπει ένας δάσκαλος, ένας δημοσιογράφος και ποιητής.>> Να αναδείξει την αξία του καλού βιβλίου, αυτού που καλλιεργεί τις ηθικές αξίες, την κριτική σκέψη και τη δημιουργική αναζήτηση, ενώ παράλληλα μας εξασφαλίζει μια ισορροπημένη συναισθηματική ανάπτυξη.

Καλωσορίζουμε στο Σχολείο μας, τον κ. Κακατσάκη Βαγγέλη,  τον λογοτέχνη και εκπαιδευτικό, έναν θετικό άνθρωπο, μια πολυσύνθετη και ευγενική προσωπικότητα.

Ο Βαγγέλης είναι <<ενθουσιώδης, πάντα νέος>>, με διάχυτη την αισιοδοξία, τη ζωντάνια, την αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους. Οπαδός της συνύπαρξης, με σταθερές αξίες για τον συνάνθρωπο και την προσφορά στην κοινωνία.

Ο εκπαιδευτικός, που δεν έχει σταματήσει ποτέ να είναι κοντά στα παιδιά, να τα παρακινεί, να τα ενθαρρύνει και να τα προτρέπει στην υγιή δραστηριότητα, στην πνευματική καλλιέργεια. Να συμβάλλει στο να χαίρονται, στο δικαίωμά τους να ονειρεύονται. Τους δίνει βήμα στον έντυπο τύπο του νομού μας, έτσι έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν  τις πρωτοβουλίες τους και να εκφράζουν τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητά τους και την ευαισθησία τους. Ο αφοσιωμένος στο έργο του Δάσκαλος, ο αληθινός παιδαγωγός για μαθητές και γονείς, ο μέντορας για πολλούς από εμάς, στο να πιστέψουμε στην τέχνη του δασκάλου.

Ο λογοτέχνης, των υψηλών ιδανικών, των πανανθρώπινων αξιών. Ο ποιητής με τους πολλούς συμβολισμούς στο έργο του, με εμφανές το κοινωνικό στοιχείο, της σκέψης του <<καλού>>. Ο δημοσιογράφος, ο ακούραστος, αλήθεια πώς προλαβαίνει αυτόν τον καταιγιστικό ρυθμό αλλαγών στην καθημερινότητα, με την πηγαία έμπνευση, τη δροσιά στο λόγο, τη σφαιρική οπτική και την αντικειμενικότητα. Ο αναγνώστης συμμετέχει, προβληματίζεται και τελικά αποφασίζει ο ίδιος, βλέπει την πραγματικότητα με τη δική του πια, ελεύθερη ματιά και σκέψη.

Ο κατάλληλος άνθρωπος,  να μας μιλήσει για την αξία του βιβλίου, για το πώς ένα βιβλίο θα φωτίσει ακόμα περισσότερο τον νου και την καρδιά, θα ανοίξει πλατύτερους ορίζοντες, θα μας κάνει πολίτες του κόσμου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση