Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 78
powered by social2s

   "Για τα παιδιά όλα γίνηκαν ,στα παιδιά ανήκουν όλα"

   Μάνος Μασούρης  (Δάσκαλος )

   Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των τμημάτων Γ3 και Γ4 του σχολείου μας την Δευτέρα 19/02/2024 στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο που στεγάστηκαν οι παιδικές εξοχές και να μάθουν για την ιστορία τους που ξεκίνησε το 1933 από τους δασκάλους των Χανίων.

ag apostoloi1

ag apostoloi2

   Με πρωτεργάτη και εμπνευστή τον Μάνο Μασούρη και πολλούς δασκάλους αρωγούς, καθώς και με τη στήριξη της πολιτείας και δωρητών, δημιουργήθηκαν τα κτήρια και διαμορφώθηκαν οι χώροι. Φτωχά και ταλαιπωρημένα από τις κακουχίες και τις αρρώστιες παιδιά των Χανίων φιλοξενήθηκαν στις παιδικές εξοχές τους μήνες του θέρους. Ο εμπνευστής των παιδικών εξοχών Μάνος Μασούρης στην περίοδο της Κατοχής εκτελέστηκε από Ναζί για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση.

   Οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν και για τις συνθήκες ζωής εκείνης της εποχής. Η δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε τότε στους Αγίους Αποστόλους, η προσπάθεια παιδιών και δασκάλων, έδωσε καρπό τα όμορφα δασύλλια που κοσμούν την περιοχή ακόμα και τώρα.

ag apostoloi3

   Στη συνέχεια οι μαθητές μας πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία των Αγίων Αποστόλων . Η μέρα έκλεισε με επιστροφή στο σχολείο και ανάρτηση μικρής φωτογραφικής έκθεσης με την ιστορία των παιδικών εξοχών στον πίνακα ανακοινώσεων με σκοπό την ενημέρωση όλων των μαθητών του σχολείου μας .

ag apostoloi4