Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, την Παρασκευή 07/02/2020. (πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση)

Ομιλία συζήτηση Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ως Σύλλογος Γονέων του γυμνασίου Κουνουπιδιανών θα θέλαμε να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από μαθητές και συγκεκριμένα για το πλέον δημοφιλές στα παιδιά Instagram.

Καλούμε τους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη τους, ελέγχοντας το μέσο αυτό και ενημερώνοντας τα παιδιά για τις συνέπειες των τυχόν λάθος πράξεων τους. Η ενασχόληση με το διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά σε ανηλίκους άνω των 13 ετών, απέναντι στους οποίους ο νόμος είναι αυστηρός. Οι έφηβοι δεν έχουν πολλές φορές την ωριμότητα να χειριστούν με σύνεση το μέσο αυτό, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά φαινόμενα διαδικτυακού μπούλινγκ προς άλλα παιδιά ή ακόμα και εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη των γονιών να καθοδηγούν, και να βάζουν όρια στα παιδιά τους. Η τιμωρία από το σχολείο είναι θεμιτή και την στηρίζουμε αλλά συγχρόνως θεωρούμε ότι δυσκολεύει τις καλές σχέσεις μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο στόχος μας καλό θα ήταν να είναι τα παιδιά μας να εκπαιδευτούν ώστε να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους και να ωριμάσουν ψυχοσυναισθηματικά. Αυτό ξεκινά πρώτα μέσα στην οικογένεια και χρειάζεται να συνεχίζεται φυσικά και στο σχολείο. Καλό θα ήταν να προλάβουμε αυτά τα φαινόμενα στην αρχή τους ώστε να τα αντιμετωπίσουμε πριν γιγαντωθούν. Για αυτό οργανώνουμε ομιλία-συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό, και ζητάμε την βοήθειά σας, τις ιδέες σας, την παρουσία σας για ένα θέμα που αφορά όλους μας.

 Οι συνελεύσεις του συλλόγου γονέων θα γίνονται την πρώτη Τετάρτη καθε μήνα στο χώρο του σχολείου στις 6μμ και θα είναι ανοιχτές στους γονείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν. Κατ' εξαίρεση, η πρώτη συνέλευση του νέου έτους θα γίνει τη δεύτερη Τετάρτη του μήνα (9.1.19) την ίδια ώρα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών διοργανώνει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χώρο του σχολείου, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρα 12:35. Με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε στους μαθητές και στο Σύλλογο Διδασκόντων μια ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά.

 

Ο Πρόερος                                                                         Ο Γραμματέας

Ευάγγελος Τσιτσιρίδης                                                Διονύσιος Χριστόπουλος

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών σας καλεί σε τακτική  Γενική Συνέλευση  για τρέχοντα θέματα την Παρασκευή 19/2/2016 στις  18:00 στο χώρο του σχολείου Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ

vasilopitaΣας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 13:10 θα πραγματοποιηθεί η  κοπή της πίτας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας. 

                                                                Με εκτίμηση

                                                          Το Δ.Σ. του συλλόγου