Αγαπητοί κηδεμόνες και μαθητές,

Χρόνια πολλά!

Τα γυμνάσια της χώρας επαναλειτουργούν από Δευτέρα 10/5/2021 και, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, (μαθητές ,εκπαιδευτικοί, και λοιπό προσωπικό) καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού τεστ (Self test, PCR ή Rapid test) << Σχολική κάρτα για COVID -19 >>

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και σύμφωνα με τις οδηγίες, πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας. Σας επισυνάπτουμε το ΦΕΚ και σχετική ενημέρωση για την διευκόλυνση σας. Στα συνημμένα αρχεία δίνονται αναλυτικές οδηγίες και παρακαλούμε να τα μελετήσετε με προσοχή.

Μπορείτε να δείτε βίντεο με οδηγίες σωστής χρήσης του  αυτοδιαγνωστικού τεστ στον σύνδεσμο https://youtu.be/uqy9EtE1uuE  

Ο ιστότοπος δήλωσης του αποτελέσματος του τεστ είναι https://self-testing.gov.gr/ 

Η χρήση των self test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που εφαρμόζονται στη σχολική μονάδα όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες τμημάτων, χρήση αντισηπτικών, τακτικός καθαρισμός και αερισμός χώρων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών μας .

down  Λήψη αρχείων

Συνεχίζοντας την δράση που γίνεται και από άλλα σχολεία, ορίζουμε την Πέμπτη 10-12-2020 ως ημέρα αποτοξίνωσης από τον ψηφιακό κόσμο. Θεωρούμε απαραίτητο το διάλειμμα από την τηλεκπαίδευση καθώς και τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών με διάφορες δραστηριότητες. Ας το δούμε όλοι ως μία ευκαιρία να ξεκουραστούμε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή κάνοντας μία εξόρμηση στη φύση. Έτσι, δίνουμε στους εαυτούς μας τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

   Ο διευθυντής                                Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 Αργυρίου Μιχαήλ                        του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4194/29-09-2020 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2020- 2021 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Παρακαλείστε, εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας, να συμπληρώσετε και να αποστείλετε ηλεκτρονικά και μόνο την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση με email στο σχολείο μέχρι την Τετάρτη 2-12-2020.

Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να εκτυπωθεί και να υπογραφεί από τον κηδεμόνα. Στη συνέχεια πρέπει να αποσταλεί ψηφιοποιημένη, είτε μέσω σκάνερ (αν υπάρχει) είτε με ευκρινή φωτογραφία.

email σχολείου: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Attachments:
FileDescriptionCreatorFile sizeDownloads
Download this file (Αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2020_2021.doc)Αίτηση - δήλωση μαθημάτων 2020_2021 Δημήτρης Κωστής162 kB179

Ωράριο λειτουργίας σχολείου κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Ισχύει από Τρίτη 10/11.

ωραριο τηλεκπαιδευσης

Σχετικά με την συμμετοχή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση, και την πρόσβαση των μαθητών στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο λογαριασμός που δημιουργήθηκε πέρυσι, (είτε στο Γυμνάσιο είτε στο Δημοτικό) παραμένει ενεργός καθ’ όλη τη διάρκεια μαθητικής ζωής των μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν υπάρχει ανάγκη λοιπόν για δημιουργία λογαριασμού εκ νέου.

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης (password) μπορείτε να κάνετε ανάκτηση από εδώ:

https://register.sch.gr/password/reset_password/

Σε περίπτωση που δεν είχε δημιουργηθεί λογαριασμός πέρυσι, μπορεί να δημιουργηθεί από εδώ:

https://register.sch.gr/students/

Η πρόσβαση στο email του ΠΣΔ γίνεται από εδώ:

https://webmail.sch.gr/

Οι μαθητές θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά το email τους στο ΠΣΔ για τυχόν ενημερώσεις από τους καθηγητές τους ή το σχολείο. Για τυχόν απορίες σχετικά με τους λογαριασμούς των μαθητών μπορείτε να τηλεφωνείτε στο σχολείο, στο 28210 – 64200

Afisa Sxoleio kai Bouno

Ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Χανίων, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων διοργανώνουν πρόγραμμα «Σχολείο & Βουνό»  για μαθητές Γυμνασίων του Νομού Χανίων. Η δράση έχει ως στόχο την εκμάθηση των βασικών αρχών της ασφαλούς πεζοπορίας. Οι μαθητές θα μάθουν πώς μπορούν να περπατήσουν ένα μονοπάτι, για παράδειγμα Ε4, σε οργάνωση διαδρομής, κανόνες ασφαλείας και γνώσεις εξοπλισμού, καταφυγίων, βουνών του τόπου μας κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον τρόπο συμμετοχής των μαθητών θα βρείτε ΕΔΩ

Οι εγγραφές των μαθητών του Γυμνασίου στον τύπο Λυκείου που επιθυμούν, έχουν ξεκινήσει από σήμερα Πέμπτη 18/6 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Πέμπτη 2/7/2020. Θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την διαδικασία στο συνημμένο αρχείο. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με τη διασταύρωση των στοιχείων σας με το πληροφοριακό σύστημα myschool, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το σχολείο στο 28210-64200

LOGO e eggrafes

Attachments:
FileDescriptionCreatorFile sizeDownloads
Download this file (ΕΞΕ - 75919 - 2020 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚ)ΕΞΕ - 75919 - 2020 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚ Δημήτρης Κωστής743 kB227