Σχολικό ηλεκτρονικό περιοδικό για την Οικιακή Οικονομία και τα Εργαστήρια δεξιοτήτων του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών.

Παρακολούθηση από εδώ

thalis 1

thalis 2

Attachments:
FileDescriptionCreatorFile sizeDownloads
Download this file (κομικ για τον Θαλή.pdf)κομικ για τον Θαλή.pdf Super User271 kB24

arximidis 1

arximidis 2

arximidis 3

Για καλύτερη ανάγνωση μπορείτε να κατεβάσετε το κόμικ σε μορφή pdf από τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

Attachments:
FileDescriptionCreatorFile sizeDownloads
Download this file (κομικ για τον Αρχιμήδη.pdf)κομικ για τον Αρχιμήδη.pdf Super User805 kB24

      Την χρονιά αυτή ,στα πλαίσια της δράσης χρήση των tablet, δημιουργικές δραστηριότητες ,παίζω μαθαίνω ,οι μαθητές του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με νέες ψηφιακές εφαρμογές που έχουν σκοπό να ενισχύσουν την εκπαιδευτική εργασία μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας .Με τη βοήθεια των καθηγητών τους και ένα ειδικό μάθημα στην πλατφόρμα eclass , οι μαθητές παρακολουθούσαν βιντεομαθήματα χρήσης και εφαρμογής των ψηφιακών εφαρμογών .

       Στη συνέχεια οι μαθητές πειραματίστηκαν στις εφαρμογές και αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες για το πως γίνεται ένα animation ή ένα κόμικ .Παράλληλα αφού οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες με την καθοδήγηση των καθηγητών τους μελέτησαν υλικό για τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς ,γνώρισαν άγνωστες πτυχές για τη ζωή και το έργο τους και την συμβολή τους στην επιστήμη .Δημιούργησαν κόμικς για κάποιους μαθηματικούς της αρχαιότητας όπως ο Θαλής και ο Αρχιμήδης .

1

2

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 προβλήθηκε η ταινία ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου μας και οι καθηγητές τους "Μετάλλια τιμής" στο Πνευματικό κέντρο Χανίων . Η ταινία συμμετείχε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων Chania film festival και παρουσιάστηκε μαζί με άλλες 12 ταινίες   σχολείων του νομού.

1

2

Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια της δράσης της δημοσιογραφικής ομάδας του Γυμνασίου με τίτλο < Γίνε ένας νέος δημοσιογράφος για το σχολείο σου > με σκοπό να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την ιστορία του τόπου μας την περίοδο της τουρκοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση .  

Στην ταινία παρουσιάζεται συνέντευξη του Καθηγητή του σχολείου μας κ. Νίκου Μπασιά για τους λόγους ,τον τρόπο και το σκοπό της δημιουργίας της συλλογής φωτογραφιών με εικαστική παρέμβαση πινάκων ζωγραφικής των ηρώων του 1821 . Μέσα από την ταινία αναδείχθηκε ο σημαντικός εκπαιδευτικός ρόλος που μπορεί να παίξει η τέχνη στην απόκτηση γνώσης , τη διατήρηση της μνήμης αλλά και την αξία του να τιμάμε τους προγόνους μας οι οποίοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας .

3

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κινηματογράφο , να συμμετέχουν στη δημιουργία του σεναρίου της ταινίας τύπου ντοκιμαντέρ , να δουν πώς γυρίζεται και πώς γίνεται η ηχογράφηση της μουσικής που επένδυσε την ταινία . Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας με τη βοήθεια του chania film festrival . Παράλληλα οι μαθητές που συμμετείχαν στην κινηματογραφική ομάδα μας ξεναγήθηκαν σε τμήμα επιλεγμένων έργων φωτογραφιών της έκθεσης του καθηγητή τους που αφορούσε σημαντικές , γνωστές και άγνωστες μορφές του αγώνα της ελληνικής επανάστασης αλλά και κρητικούς επαναστάτες . Συζήτησαν με τον κ Μπασιά και τους καθηγητές τους για τους επαναστάτες και τις άγνωστες πτυχές της ζωής τους αλλά δόθηκε και η αφορμή περαιτέρω αναζήτησης πληροφοριών από τους μαθητές μέσω της δημοσιογραφικής στήλης του σχολείου .

4

5

Η ταινία πλαισιώθηκε μουσικά με το ρυθμό του παραδοσιακού τραγουδιού για τον μεγάλο Κρητικό επαναστάτη Δασκαλογιάννη από τη μαθήτρια Κυβέλη Πολέντα η οποία το απέδωσε μοναδικά με το βιολί της υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας Βάνα Κατερινάκη .

6

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  έγινε  η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στα σχολεία που συμμετείχαν στο φεστιβάλ .Το  δίπλωμα του σχολείου μας παρέλαβαν οι υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης Βολουδάκη Ευτέρπη και Νίκος Μπασιάς με ομάδα μαθητών .  

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην κινηματογραφική ομάδα ήταν οι :

Σενάριο -Ιδέες υλοποίησης :  Μαθητές : Κατζάκη Δήμητρα , Κρητικάκης Εκτορας ,Μπροκαλάκης Αναστάσιος ,Νικολέτου Ισαβέλα ,Παπαηλιάκη Αντωνία ,Αραπάκη Ελίνα ,Αρβανίτη Σταυρούλα ,Γρηγοράκη Μαγδαληνή ,Δανδουλάκη Αλεξάνδρα ,Σαρρή Ιωάννα ,Χιρμπάκης Μάριος .  

Εμφανίζονται οι μαθητές : Αποστολίδου Κλεάνθη , Βεγλιρή Κωνσταντίνα  , Γεωργιάδη Ασπασία ,Γούλας Λάμπρος , Καζάκου Ζωή-Μιχαέλα ,Κασαπάκη  Νεφέλη , Καψωμενάκης Σπύρος ,Κοκολογιαννάκης Κωσταντίνος , Κουρκουνάκης Νεκτάριος ,Κουφός  Άγγελος , Κωσταριδάκης Εμμανουήλ  , Κωστουράκης Γιάννης , Μαντωνανάκη Ελένη ,Μαρινίτσεβ Αλέξανδρος , ,Μαρκουλάκης Κωνσταντίνος  , Μαρτσάκη Βαλεντίνα ,Μπαρούνη Στυλιανή ,Πέτρου Ιωάννα ,  Σαμψάκη Αρτεμισία ,Σταυρουλάκη Ζαχαρένια , Τζιγκουνάκη Δανάη , Χατζή  Άννα , Ψαράκη Ευτυχία .     

7

Την Ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

 Κάντε επανάληψη στην θεωρία της τριγωνομετρίας της Β Γυμνασίου κάνοντας χρήση των καρτών που γυρίζουν αποκαλύπτοντας τους ορισμούς των τριγωνομετρικών αριθμών .

1

 

Πατήστε εδώ

Δημιουργός : Βολουδάκη Ευτέρπη ΠΕ03

 

Η παρακάτω εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και προβολής των ορθών πρισμάτων Κύλινδρο ,ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο ,κύβο ,πυραμίδα αλλά και άλλων στερεών όπως ο κύκλος .

Μπείτε να τα επεξεργαστείτε στη διεύθυνση http://asblr.com/ogsKk

1

 

2

Μπορείτε εναλλακτικά να μεταβείτε μέσω του QR code

Δημιουργός :Βολουδάκη Ευτέρπη ΠΕ03