ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

     Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών σε συνεργασία με την Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση οργάνωσε μια σειρά μαθημάτων με θέμα τις Α΄ Βοήθειες προσεγγίζοντας το παραπάνω θέμα με την απαιτούμενη προσοχή και    ευαισθησία.

     Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει ένα ατύχημα να συμβεί, εάν έχει ήδη συμβεί. Σχεδόν όλοι μας σε   κάποια στιγμή του χρόνου στη διάρκεια της ζωής μας, θα συναντήσουμε μικρής ή μεγάλης σημασίας ατυχήματα που οδηγούν σε πληγές, κοψίματα και κατάγματα. Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε τα παραπάνω με πανικό χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι ο πανικός δεν είναι λύση.    Αντίθετα όταν γνωρίζουμε πως να αξιολογήσουμε μια τέτοια κατάσταση και πως να συμπεριφερθούμε σε  αυτήν μπορεί τότε η βοήθεια μας να είναι σημαντική και χρήσιμη για όλους μας. Η αρχική παροχή  πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με τη σωστή διαδικασία, βοηθάει στην ανακούφιση,

 

 

προλαμβάνει  περαιτέρω επιπλοκές και μπορεί να σώζει πολλές ζωές.

     Το παραπάνω πρόγραμμα με την βοήθεια του Εκπτή ? Ναυαγοσώστη      Στέλιου Ξενάκη και την εποπτεία των υπευθύνων καθηγητριών:Γιάγκου Σταυρούλας, Ζιώγα Μαρίας, Νικολαϊδου Βέρας και Στεφανίδου Κατερίνας πραγματοποιήθηκε με μικρή ομάδα μαθητών στο χώρο του σχολείου μας. 

   Τονίζεται τέλος πως τα εν λόγω μαθήματα ανοίγουν τους ορίζοντες των παιδιών για μια πιθανή μελλοντική επαγγελματική ή μη απασχόληση. Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διεύθυνση του σχολείου για την υποστήριξή τους, καθώς και την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δευτετοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμά μας σημαντική υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στους οποίους ωφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.  

   Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα (βιντεοσκοπημένα) των μαθημάτων μας το οποίο πρέπει να τονίσουμε ότι έχει στόχο καθαρά εκπαιδευτικό και δεν αποτελεί αντικείμενο χρήσης από μη πτυχιούχους στις Α΄ Βοήθειες ? ΚΑΡ.Π.Α. και αυτόματου εξωτερικού απιδινωτή.

ΚΑΡΠΑ 1 ΚΑΡΠΑ 2
ΚΑΡΠΑ 3 Διαδικασία Ανάνηψης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση