Στο σχολείο μας το τρέχον σχολικό έτος (2021-22) υλοποιείται το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού “Tipping Point”, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄τάξης. Η συμμετοχή -αν και προαιρετική- είναι αξιοσημείωτη και επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξης μιας τέτοιας δράσης.

    Στόχος του προγράματος είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των μαθητών ώστε να επιλέξουν  συνειδητά την ακαδημαϊκή τους πορεία, η οποία θα τους οδηγήσει προς την επαγγελματική σταδιοδρομία. Μέσα από μία ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα τα παιδιά  έρχονται διαδικτυκά σε επαφή

με επαγγελματίες-μέντορες, συζητούν μαζί τους και λαμβάνουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο επάγγελμα

tip1 .                                                                                                            

 

    Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε  στο χώρο του σχολείου η πρώτη συνεδρία. Σε ρόλο οικοδεσπότη, οι 21 μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επαγγέλματα στον τομέα της υγείας. Σε ρόλο μέντορα ο κ. Πάνος Μινογιάννης. Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε διαδικτυακά τον Γενικό Διευθυντή του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.Αφού απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών και έλυσε σε μεγάλο βαθμό  τις απορίες τους, ο κ. Π.Μινογιάννης αναφέρθηκε στην προσωπική του ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία θέλοντας να καταδείξει πως μετά το βασικό πτυχίο υπάρχουν διαφορετικοί δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, να επιτύχει διαφορετικούς στόχους και να δραστηριοποιηθεί  εν τέλει στον τομέα που του αρέσει και έχει ειδικευτεί.

    Ο ίδιος, έχοντας  αποκτήσει βασικό πτυχίο στη Βιολογία, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και Διοίκηση της Δημόσιας Υγείας και στη συνέχεια απέκτησε με την διατριβή του (Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και Πολιτική Υγείας) τον τίτλο του διδάκτορα.. Έχει υπηρετήσει την υγεία από διαφορετικές θέσεις: Συντονιστής Υπηρεσιών Υγείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, σε εκτελεστικό επίπεδο στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και στο Κατάρ, Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου και Διοικητής στο ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», επισκέπτης καθηγητής  στο ίδιο ίδρυμα, καθώς και στο Ανοικτό Παν/μιο Κύπρου. 

   tip2                                                                                         

    Ο κ. Π.Μινογιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τεράστια προσφορά της τεχνολογίας στην επιστήμη της ιατρικής και στον τομέα της υγείας εν γένει και να τονίσει πως είναι το πλέον απαραίτητο και πολύτιμο εργαλείο στη φαρέτρα των επιστημόνων.

    Με το πέρας της συνεδρίας τα παιδιά συνειδητοποίησαν αφενός πως  με το βασικό πτυχίο  ανοίγονται πολλοί και νέοι δρόμοι, αφετέρου την αναγκαιότητα γνώσης και χρήσης/εφαρμογής των νέων τεχνολογιών. Το διττό μήνυμα ελήφθη.

    Ευχαριστούμε θερμά κ. Μινογιάννη!  

                                                             Συντονιστές του προγράμματος:

Δ. Μαρτίκας 

Σ. Σταύρου